Hoe gaan we dit doen?
Diverse methoden om met elkaar in gesprek te gaan over de thema's
Inspiratie bijeenkomsten
Interessante sprekers die uitdagen tot nadenken of het starten van een dialoog
Een aantal keren per jaar willen we een thema avond organiseren met inspirerende sprekers. Hierbij wordt gelegenheid gegeven om vragen te stellen.
Op 30 september 2020 hadden we prof Gabriel van den Brink (schrijver van het boek 'ruw ontwaken uit de neo-liberale droom') en Wil van der Coelen (Gebieds-regiseur Peel en Maas) over het belang van burgerparticipatie.
Op woensdag 14 juli 2021 was er een avond met het thema 'tegenkracht'
Meer kunt u lezen op de pagina 'nieuws en agenda'
Een on-line platform voor ontdekken, relatievorming en communiceren
De belangrijkste functies van dit platform zijn ontdekken, relatievorming en communiceren.
De minst belangrijke functie is ‘communiceren’. Daarvoor zijn al voldoende middelen. De grote
waarde zit vooral in ‘ontdekken’ en ‘relatievorming’. Als ontdekking instrument ontsluit je de
aanwezige bronnen in de buurt: mensen, talenten, kennis, relaties, initiatieven, activiteiten, diensten, vragen en aanbod. Zo kun je elkaar maar ook voorzieningen beter vinden en elkaars kwaliteiten benutten. Zo raak je geïnspireerd door wat andere mensen doen om zelf ook aan de
slag te gaan. Als relatie instrument ontstaan via verhalen nieuwe ontmoetingen en ideeën,
gestimuleerd door het team buurtverbinders.
Inloop café
Een informeel maar thematisch gesprek
We willen eens per maand een inloopavond organiseren om elkaar te ontmoeten.
We kunnen bijpraten over het burgerinitiatief en/of de diverse lopende thema's.
We gebruiken hiervoor de bestaande initiatieven zoals het 'Socratisch café' van de VolksUniverstiteit Waalre en het 'AD café' van de Agnus Dei kerk in Waalre
Impact monitor
Cursus Impact Monitor
Wat is impact? “De toegevoegde waarde van jouw bedrijf, initiatief of interventie welke ook daadwerkelijk aan jouw acties zijn toe te schrijven”.
Hoe bewijs je nou dat de resultaten die je boekt en de effecten die je bereikt daadwerkelijk zijn toe te schrijven aan jouw acties? In het proces rondom het zichtbaar maken van jouw impact identificeren we de puzzelstukjes die samen jouw meerwaarde bepalen.
BMC-Waalre
03 oktober 2020
Burgerinitiatief Model Canvas als hulp bij het starten van een burgerinitiatief
Dit Burgerinitiatief Model Canvas – Waalre (BMC-Waalre) is gebaseerd op het wereldberoemde Business Model Canvas. Dit model beschrijft de grondgedachte van hoe een initiatief waarde creëert, levert en behoud.
De negen bouwstenen van dit model zijn aangepast aan de hand van de gegevens zoals beschreven in het aanvraagformulier ‘burgerinitiatief’ op de website van de gemeente Waalre.
De opzet volgens het bekende Business Model Canvas (BMC) geeft mogelijkheden voor het gezamenlijk vormgeven en presenteren van het initiatief. Daarnaast kan het worden gebruikt voor fondsenwerving en/of aanvragen van subsidies.
Voor de handleiding en/of hulp mail naar waalre.in.dialoog@gmail.com
Boekenkast op de website
Voor u bij elkaar gezocht; Links naar websites en video's
Links naar interessante artikelen of video's per thema, voor u geselecteerd. Wilt U hieraan bijdragen? Stuur dan een link en motivatie naar waalre.in.dialoog@gmail.com met vermelding van het thema.